Parti Bersatu/PPBM Semakin Mendapat Tempat 

Sejak parti Bersatu atau PPBM yang diluluskan pada 08hb September 2016 sekaligus dilancarkan, Parti ini telah berjaya mengubah landskap politik Malaysia khususnya keatas UMNO.

Kalau kita perhatikan terutamanya di Facebook bermacam cerita yang kita dengar sama ada dalam bentuk tulisan atau dalam bentuk gambar yang menceritakan perkembangan semasa Bersatu terutamanya semasa aktiviti pendaftaran ahli baru.

Ahli baru terdiri dari pelbagai lapisan, tidak kira tua atau muda walaupun dulunya adalah penyokong setia UMNO. Ini perkembangan yang amat memberangsangkan.

Jadi jangan main main oh. Walaupun sebelum ini ada kita mendengar suara sumbang dari kalangan pemimpin tertinggi UMNO yang memperlekeh kewibawaan Bersatu yang dijangka tidak akan mampu bertahan. Berdasarkan pengalaman terdahulu semasa awal kebangkitan Semangat 46 dan PKR yang lebih ganas tapi akhirnya tersungkur di kaki UMNO. Hemmm

Hakikatnya dulu lain sekarang lain, ini bukan lagi soal siapa kuat atau lemah yakni parti Bersatu atau UMNO. Tapi onah yang telah dilakukan oleh UMNO sejak sekian lama menjadi pemerintah hingga menjejaskan kehidupan ramai rakyat Malaysia, termasuklah masyarakat dari luar bandar yang menjadi tunjang kekuatan UMNO.

Di bawah ini admin paparkan antara gambar yang dimuat naik oleh rakan rakan yang juga jentera Bersatu di laman Facebook mereka.

Disini juga admin linkkan pautan website Bersatu untuk pendaftaran, seperti dibawah :-

Website Bersatu Pendaftaran Ahli 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s