Saiful Tidak Sudah Menjadi Barua UMNO? 

Berhubung apa yang dipanggil warkah subuh coretan Saiful bekas pembantu Anwar Ibrahim. Sebelum didakwa sebagai mangsa liwat.

Saiful mencoret dengan nada sinis memperlekeh kerjasama Presiden Bersatu, Muhyiddin Yassin dengan politik PKR aka Anwar Ibrahim yang sedang menjalani hukum di penjara Sungai Buloh. Sebab kerjasama itu antara lain akan berusaha untuk membebaskan Anwar Ibrahim lebih awal.

Tapi ditentang oleh Saiful, sebab kononnya hanya akan merosakkan perjuangan suci PPBM/Bersatu, memandangkan Anwar Ibrahim terkait dengan tuduhan liwat yang menyebabkan dia dipenjara.

Maka itulah menurut Saiful, biarlah Anwar Ibrahim menjalani hukumannya. Tunggu saja saatnya, malah kalau dia berkelakuan baik Anwar akan dibebaskan lebih awal.

Pada admin, menghalang kerjasama hanya kerana sejarah lampau adalah pendapat yang tidak tepat atau matang. Kerjasama yang cuba dimeterai hanyalah usaha bagi mencari sesuatu yang lebih baik, pada masa yang sama sudah tentu terpaksa mengorbankan yang lain. Apa yang penting ialah kemenangan selepas itu yakni kebaikan atau manfaat dari kerjasama tadi. Ini yang menjadi keutamaan dalam negara yang tidak stabil. 

Yang mana negara akan berhadapan dengan kemungkinan yang lebih buruk, kalau ekonomi yang sedang tenat ini terus dibiarkan. Ia berlaku kerna pentadbir terlibat dengan penyalahgunaan kuasa untuk kepentingan peribadi mereka.

Admin tidak nafikan salah tetap salah tapi jangan lupa Allah itu mahu pengampun dan penyayang. Apa lagi untuk mengeluarkan Anwar lebih awal melalui proses yang dibenarkan mengikut perlembagaan adalah tindakan yang benar.

Tapi kenapa pula menjadi masalah kepada Saiful, apa sebenarnya muslihat politik disebalik coretan itu ya?

Saiful ni tidak jemu jemu menjadi barua UMNO. Hemmm

Politik adalah politik lah, jangan bercakap sebagai orang alim tapi pada masa yang sama memihak pihak yang membuat kemaslahatan yang akan menjejaskan semua lapisan.

#politikbolos 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s