Baju UMNO dan BN Di Bakar

Benarlah bekas ahli UMNO tidak lagi boleh menerima perjuangan UMNO/BN. Bukan hanya dari konteks perjuangan tapi apa apa barang yang dilekatkan lambang UMNO atau BN akan dibakar hangus.

Kekecewaan yang tidak lagi boleh dibendung. Apa yang jadi jadilah, kenapa tidak kalau selama ini mereka seolah olah hanya menjadi hamba kepada pemimpin UMNO yang tidak bertanggungjawab. Lain yang berjuang lain yang diutamakan. Macam haram

Bermati matian memastikan kemenangan UMNO secara umumnya tapi sampai satu titik bila berlaku sedikit perbezaan terus pemimpin yang mereka sokong dibuang begitu saja. Tanpa proses pengadilan yang benar. Presiden UMNO lupa, kenapa UMNO mampu bertahan sehingga hari ini.

Sebelum ini admin membawakan berita mengenai kad keahlian UMNO yang digunting sejurus parti PPBM aka Bersatu diluluskan. Kejadian berlaku di Parlimen Kulai, Johor. Tapi tidak cukup dengan itu, kali ini baju UMNO/BN pula yang menjadi mangsa.

Mungkin kawan kawan tahu kejadian seumpama ini tidak hanya berlaku di Parlimen Kulai tapi di beberapa tempat di seluruh negara. Ada yang membakar buku perlembagaan UMNO, tidak kurang juga yang menterbalikkan bendera BN.

Perjuangan baru bermula, apa yang penting pada perjuangan ini ialah mesti cakap serupa bikin. Jangan cakap di depan lain di belakang lain atau cakap sekadar untuk menunjuk nunjuk supaya dibilang hebat atau kononnya penyokong tegar walhal parasit.

Tiru macam bro yang gunting dan bakar baju tu. 😉

Selamat tinggal UMNO!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s