Puad Zarkashi Reka Cerita Dongeng – Bersatu

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Dr Mohd Puad Zarkashi, menggariskan tiga sebab kenapa kononnya Bersatu susah mendapat kemenangan atau sambutan pertama, kerana parti itu tidak disertai oleh tokoh yang berpengaruh, bukan macam parti semangat 46 sewaktu dilancarkan. Kedua, kononnya matlamat penubuhan Bersatu tidak jelas hanya untuk menjatuhkan PM Najib Razak. Ketiga, tidak mungkin Bersatu mampu menarik ahli UMNO bagi menyertai mereka.

Maka itu Bersatu tidak akan mampu menyaingi UMNO. Itu kata pemimpin UMNO yang sudah tentu bertujuan untuk memenangkan partinya.

Tapi apa yang berlaku adalah sebaliknya. Totally bertentangan, nah sekarang admin kontrakan tiga alasan diatas ya menyebabkan pendapat Ketua Pengarah Jasa diatas bolehlah ditafsirkan sebagai cerita dongeng. 😉

1. Sejak UMNO baru ditubuhkan tidak ada tokoh yang berjaya dilahirkan oleh Malaysia selain Dr M. Kini Dr M adalah seorang tokoh negarawan dan pengasas Bersatu.

2. Idea menubuhkan Bersatu tercetus selepas UMNO tidak lagi berada diatas landasan kebenaran. Dimana pemimpin nombor satu UMNO terpalit dengan skandal penyelewengan yang melibatkan wang rakyat. Cuba pada peringkat awal PM Najib Razak berhemah dalam menangani soalan yang dibangkitkan berkaitan 1MDB oleh Muhyiddin Yassin dan Shafie Apdal. Bersatu tidak akan ditubuhkan.

3. Selepas Dr M mengisytiharkan tidak lagi bersama UMNO, disusuli Muhyiddin Yassin, Shafie Apdal dan Mukhriz Mahathir, UMNO mula berpecah. Kita mendengar berita sekumpulan ahli UMNO keluar parti, mereka dari Sabah, Kedah dan Johor yang turut mengikut jejak pemimpin mereka. Tapi tidak kita mendengar khabar yang sebaliknya dimana ahli dari mana mana ahli parti bukan kerajaan aka pembangkang yang keluar untuk menyertai UMNO. Dr Mohd Puad Zarkashi, Ketua Pengarah Jasa Malaysia. Janganlah kamu hipokrit, tidak Anuar Musa sibuk datang ke Sabah semata-mata untuk memujuk, ahli UMNO yang keluar meninggalkan UMNO sebab tertarik dengan politik Shafie Apdal atau parti bukan kerajaan.

#politikbolos #sabahubah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s