KJ Menyuntik Doktrin Politik Yang Menyalahi Agama 

KJ kata, kita boleh kenang jasa pemimpin tapi kalau pemimpin dah keluar UMNO dan istihar perang atas UMNO, kita mesti lawan habis habisan. 

Inilah yang admin maksudkan menyokong membabi buta. Tetap memberikan sokongan walaupun pada perkara yang jelas menyalahi undang undang malah agama. Sebab itulah kalau kita perhatikan majoriti ahli UMNO tidak ada nilai nilai murni seperti yang dituntut oleh agama Islam. 

Di dalam agama Islam menyokong tanpa pertimbangan akal yang waras adalah perkara  yang ditegah, harus mereka yang bersalah dipertanggungjawabkan. Mereka tidak boleh dilindungi dengan apa cara sekalipun. 

Dan dari konteks perpecahan dalaman UMNO yang berlaku pada hari ini, ia berlaku kerana UMNO meminggirkan pihak yang cuba menuntut kebenaran keatas skandal 1mdb. Menyebabkan Muhyiddin Yassin dan Shafie Apdal disingkirkan dari barisan kepimpinan UMNO.

Yang jelasnya apa yang di propagandakan oleh Ketua Pemuda UMNO Malaysia, KJ diatas bertentangan dengan pendapat Dr Maza berdasarkan ulasannya ketika menjawab soalan berkaitan Hukum memerangi pemerintah Muslim

“Akan dilantik para pemimpin yang kamu setujui (kebaikan sebahagian perbuatan mereka) dan kamu akan membantah (kejahatan sebahagian perbuatan mereka). Sesiapa yang membenci (perbuatan munkar) maka dia terlepas (dari dosa), sesiapa yang membantah maka dia selamat (dari dosa), namun (yang berdosa) sesiapa yang redha dan menuruti (perbuatan munkar)”. Sahabah bertanya: “Tidakkah boleh kami perangi mereka?” Jawab baginda: “Tidak! selagi mana mereka bersolat”(Riwayat Muslim).

Jadi sekarang yang mana menjadi keutamaan anda, anjuran menurut agama kah atau anjuran dari pemain politik UMNO?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s