LRT (Besi Buruk) Pun Pandai Marah 

Perkhidmatan LRT laluan Setiawangsa-KLCC terjejas ketika waktu puncak jam 9.10 pagi tadi apabila sebuah tren dari Stesen Datuk Keramat menuju ke Stesen Jelatek tiba-tiba berhenti di atas trek di antara Stesen Datuk Keramat dan Damai. ‎ Perkhidmatan LRT telah dapat dipulihkan pada jam 11.45 pagi, dan ini adalah insiden kali kedua perkhidmatan LRT terjejas dalam minggu ini.

Sumber Sinarharian

Menyebabkan penumpang terpaksa turun dan meniti laluan LRT selepas mendapat arahan dari pihak keselamatan.

Sebelum dan selepas kejadian ini pun telah berlaku gangguan perkhidmatan di beberapa laluan akibat terputus bekalan letrik.

LRT aka besi buruk itu pun pandai marah. Bukan macam macai UMNO dok berlagak baik sepanjang hayat. Berkeyakinan sangat yang pemimpin mereka tidak melakukan sebarang kesalahan. Hemmm

Satu persatu Tuhan mahu tunjukkan. Jangan ingat perkara ini tidak melibatkan kerja Tuhan ya. Sebab mustahil, tunggu “tangan” Tuhan sampai di bahu pihak yang berkenaan, barulah sedar akan kesalahan masing masing.

Boleh saja GLC yang mendapat kontrak LRT ini berhadapan dengan krisis kewangan. Menyebabkan kerja penyelenggaraan tidak berjalan dengan lancar? Atau paling tidak pihak TNB juga berhadapan dengan krisis kewangan menyebabkan gangguan perkhidmatan.

Jadi berundurlah sebelum ada malapetaka yang lebih besar menimpa masyarakat ini.

#politikbolos 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s