Bodek Maut Salleh Said Bakal Memusnahkan UMNO

Salleh Said pandai pandai membuat kesimpulan sebagai ciuman maut pada Anwar. Apa bila Dr M datang ke Mahkamah semasa Anwar Ibrahim memfailkan permohonan membatalkan atau mencabar Akta Majlis Keselamatan Negara (MKN) 2016. Dr M dan Anwar Sahabat Seperjuangan

Mengikut kesimpulan Salleh Said berkaitan peristiwa ini, ialah ia tidak ubah seperti yang berlaku pada tahun 1998 sebelum Mahathir memusnahkan Anwar.

“Ciuman Mahathir adalah ciuman maut,” katanya dalam blognya.

Tapi dia tidak tahu, selepas ini rakyat sudah boleh membuat kesimpulan mudah terhadap UMNO dan diri Salleh Said itu sendiri, terutamanya dari kalangan penyokong PKR.

Betapa UMNO sememangnya tidak ada guna atau terlebih sekular, lebih mengutamakan politik berbanding apa yang dianjurkan oleh agama, Islam menganjurkan persaudaraan.

Pada UMNO bila sudah bermusuh, maka selamanya akan bermusuhan. Kerjasama selepas itu hanyalah muslihat semata-mata, seperti yang mereka lakukan terhadap PAS menyebabkan PAS hilang kepercayaan sehingga ke hari ini.

Sebab itulah kita jangan hairan, bila selama ini UMNO mengenepikan kebajikan masyarakat walaupun selepas mendapat undi rakyat. Kerana pemimpin pemimpin UMNO ada kesanggupan yang negatif.

Seperti dakwaan DAP sepatutnya UMNO malu sebagai parti yang mewakili bangsa Melayu sebab majoriti Melayu kekal hidup dalam kemiskinan. Ini disebabkan oleh sikap UMNO terhadap politik itu sendiri lebih kepada permusuhan dan tamak, menghalalkan kejahatan, walaupun sudah berada di hujung senja.

Hakikat disebalik kenyataan Salleh Said ini ialah mereka atau UMNO tidak mahu pembangkang mendapat tambahan kekuatan yang akan mampu mengalahkan mereka di PRU akan datang. Menyebabkan satu persatu dari mereka akan dihadapkan ke muka pengadilan kerana terlibat dengan banyak penyalahgunaan kuasa.

Jadi pada masyarakat jangan lagi dengar kenyataan politik dari pemimpin pemimpin UMNO, teruskan saja menyokong pihak lawan aka mana mana parti bukan kerajaan. Kebobrokan yang dihasilkan oleh UMNO harus dihentikan. UMNO terlalu lupa diri, mentaliti mereka sama seperti komunis. Kejam (tidak semua tapi sangat ada)

Pada satu hal, kenapa pula Salleh Said yang menyibuk ni ya. Sedangkan kerjasama ini tidak pun melibatkan UMNO. Sungguh, dia punya bodek akan tentu memusnahkan UMNO. 😉

#politikbolos #sabahubah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s