Muhyiddin Bersumpah Atas Nama Allah – 1MDB


Untuk ke sekalian kalinya, Muhyiddin Yassin mengungkit sejumlah wang rakyat yang berada dalam akaun peribadi Perdana Menteri Malaysia. Pada kali ini beliau bercakap di hadapan ribuan hadirin di negeri Kelantan.

Dengan penuh ketegasan dan kesaksian Muhyiddin Yassin melafazkan sumpah, bahwa apa yang dinyatakannya perihal dana 1mdb adalah benar atas nama Allah dengan lafaz Wallahi (dengan nama Allah).

Selain bersaksikan Allah. Gani Patail mantan Peguam Negara yang juga dilucutkan seperti Muhyiddin, adalah saksi utama sebab beliaulah yang menunjukkan transaksi wang yang ada dalam akaun peribadi PM Najib Razak yang hampir memengsankannya.

Oleh kerana itulah, Gani Patail perlu bangkit menyelesaikan krisis 1mdb. Jangan duduk diam, malah apa yang beliau perjuangkan bersama Anifah Aman berhubung agenda Sabah for Sabahan adalah kerja yang buang masa seolah olah diperalatkan untuk kepentingan pihak tertentu. Ini kerana ada ramai lagi pemimpin pemimpin tempatan Sabah dari kalangan parti bukan kerajaan yang lebih layak bercakap mengenainya.

#politikbolos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s