Meredah Sungai Sambil Mengusung Jenazah – Kota Belud

Kota Belud melahirkan dua pemimpin berstatus Menteri Federal. Seorang memegang portfolio Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Abdul Rahman Dahlan dan seorang lagi sebagai Menteri Komunikasi Malaysia, Datuk Salleh Said. Lebih menarik keduanya merupakan lidah dan telinga PM Najib Razak khasnya keatas skandal 1mdb. Orang kuat Perdana Menteri lah, senang cerita.

Tapi apa yang boleh dibanggakan pada mereka, kalau masyarakatnya masih bergelut dengan keperluan asas yang paling dasar.

Tengok saja sendiri, orang kampung dari kampung Letingi terpaksa mereda sungai sambil mengusung jenazah. Ini kerana jambatan gantung yang sedia ada tidak lagi boleh digunakan, boleh mengundang kemudaratan.

Dengan ini secara tidak langsung, telah menjawab persoalan yang telah lama admin pendam. Kenapa kah DUN Kedamaian, Kota Belud berjaya ditawan oleh PKR walaupun pada akhirnya menyertai kompenan BN, PBRS. Rupanya kerja berkebajikan pemimpin pemimpin UMNO Kota Belud amat kurang. Bukannya alasan, salah memilih calon, seperti yang di momokkan oleh Datuk Salleh Said, Menteri Komunikasi Malaysia. Hemmm

Mohon pencerahan?

Tapi sebelum itu, mari kita sedekahkan Al Fatihah, semoga roh marhaen berkenaan dicucuri rahmat. In Shaa Allah.

#politikbolos #sabahubah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s