Mengaitkan MO1 Dengan Agung Adalah Pemimpin Yang Tidak Berkredibiliti – MP Langkawi. 

Ekoran laporan polis oleh beberapa pihak terhadap MP Langkawi, Nawawi sebab mengaitkan skandal 1mdb dengan Raja Raja Melayu aka Agung. 

MP Langkawi melalui status Facebooknya berpendapat yang dimaksudkan oleh DOJ sebagai MO1 ialah Agung dan bukannya PM Najib Razak. Memandangkan Agung adalah Ketua Negara.

Dengan itu dia mencabar pihak yang membuat laporan Polis dan pihak yang membuat memorandum dimana memorandum itu mengesa supaya Nawawi diambil tindakan yang tegas termasuklah menarik balik gelaran Datuknya. Agar bersemuka dengannya.

Ini bukan soal debat atau berani kah tidak. Tapi sikap seorang pemimpin yang jelek.

Setengah pemimpin UMNO suka berpendapat, tidak bersalah selagi mahkamah belum mendapatinya bersalah. Kenyataan ini kadang kadang boleh pakai.

Tapi lain pula dengan MP Langkawi ni, kerana keinginan membodek PM Najib Razak sanggup dia libatkan Raja Raja Melayu sebagai turut menyalahgunakan kuasa atau memakan hak rakyat. Ini tidak betul, menunjukkan ciri ciri pemimpin UMNO yang tidak berkredibiliti dan bertanggungjawab.

Maka benarlah kata Tan Sri Muhyiddin Yassin, oleh kerana itu sebaiknya UMNO di kuburkan pada PRU yang akan datang. UMNO tidak lagi menghormati sistem, melanggar hak rakyat dan sebagainya.

#politikbolos #sabahubah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s