UMNO Baru Sedar Diri. Hemmm

JELI: Bukan UMNO yang dibenci rakyat sebaliknya tingkah laku sesetengah pemimpin di dalam parti Melayu itu yang tidak disukai rakyat.

Menurut Naib Presiden UMNO yang menjalankan tugas Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, tingkah laku sesetengah pemimpin di semua peringkat tidak disukai rakyat, sehingga terpalit pada parti.

‎“Rakyat tidak benci pada UMNO tetapi benci pada tingkah laku sesetengah pemimpin UMNO. Sama ada di peringkat Bahagian, Negeri dan atas, kita kena jaga tingkah laku kita.

Sumber Astroawani.

UMNO baru sedar diri. Tapi adakah pemimpin pemimpin yang dimaksudkan oleh TPM Zahid itu akan selepas ini mengubah sikap atau akan meninggalkan UMNO? Sudah tentu tidak, kalau sudah sikap yang jelek menjadi darah daging, apapun yang dibuat tidak akan mengubah sikap mereka. Malah berlakon sebagai orang baik pun tidak akan bertahan. Akhirnya tembelang sebenar mereka akan kenampakan.

Walaupun sudah berkali kali, UMNO diberikan peluang tapi masih tidak berubah. 

Kawan kawan tahukah, pada PRU13 yang lepas. PM Najib Razak pernah merayu sujud pada rakyat Malaysia agar sekali lagi UMNO diberikan kepercayaan sebagai parti pemerintah, memandangkan beliau baru sepenggal menjadi  Perdana Menteri Malaysia. 

Dengan demikian, beliau berjanji akan buat yang terbaik untuk rakyat Malaysia. Tapi rupanya tipu, malah beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia terpalit dengan skandal  1mdb. Wang rakyat dibelanjakan sesuka hati, bukan makan juta tapi bilion. 

PM Najib Razak juga pernah berjanji akan meremajakan UMNO ketika berucap di perhimpunan  agung UMNO yang ke 67 dimana tidak lama selepas  itu UMNO berhadapan dengan proses  pilihanraya yang ke 13. 

Tapi apa yang berlaku pada hari ini, tidak pun politik UMNO nampak remaja semakin kuku besi adalah. Presiden UMNO tidak lagi boleh di kritik walaupun pada perkara yang benar.  Sesiapa yang mengkritiknya akan dipinggirkan. Seperti nasib yang ditanggung oleh  Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Datuk Seri Shafie Apdal. 

Pokoknya UMNO sudah tidak sudah relevan untuk diberikan sokongan. Semakin lama makin teruk. 
#politikbolos #sabahubah

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s