Salleh Said Menolak Kebenaran. 


Polis harus segera menyiasat bagaimana Sarawak Report, laman web yang berpangkalan di London, memperoleh sebahagian daripada kandungan laporan Ketua Audit Negara mengenai 1Malaysia Development Bhd (1MDB).
Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak berkata siasatan itu harus dilakukan dengan kadar segera bagi memastikan ketirisan dokumen rahsia di bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA) tidak berleluasa, kerana ia boleh menjejaskan keselamatan negara.

(Pelik bukan, sepatutnya Salleh Said berterima kasih pada portal  Sarawak Report sebab untuk ke sekalian kalinya berjaya mendedahkan apa yang salah. Bukan malah mengesa supaya portal itu disiasat. Hemmm 

Portal Sarawak Report  mendedahkan, yang mereka ada memiliki dokumen dari Laporan Audit Negara. Berkaitan penyelewengan di dalam urusniaga 1MDB. Dokumen mencatatkan hampir 27 bilion wang rakyat telah dilesapkan melalui urusniaga di dalam 1MDB). 

Ini skandal 1MDB ni kan, adalah skandal yang paling rumit era ini. Alsebab itu jugalah sesiapa yang turut mempersoalkannya, maka mereka akan disingkirkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s