UMNO Ketandusan Calon Pilihanraya.

image
Sumber

Kalau kita dengar kekuatan politik Nazri Aziz aka UMNO bukan main lagi boleh berasap telinga. Tapi calon yang dipasang di PRK Kuala Kangsar, macam tidak ada sudah orang lain yang berkelayakan terutamanya dari spesis Nazri Aziz aka lelaki.

Rupanya Nazri Aziz sungguh tin kosong yang dia tahu hanya bercakap pasal dana 2.6 bilion yang dia sendiri tidak jelas. Hemmm

Ini menunjukkan UMNO ketandusan pemimpin cakap saja banyak mengenai kekurangan orang lain. Hakikatnya UMNO sedar sejauh mana sambutan masyarakat terhadap kepimpinan UMNO, semakin hari semakin hilang kepercayaan.

Ini kerana kalau benarlah UMNO masih memiliki kekuatan sepatutnya tidak ada masalah di dalam mencari calon. Letak siapa saja calon, tetap mencapai kemenangan. Almaklum ada juga jentera yang berkerja bagi pihak calon. Tapi tidak berlaku, kerna jentera kempen juga tidak diyakini, pandai ambil gambar saja.

Calon UMNO di PRK Kuala Kangsar ialah Mastura Yazid, balu Allahyarham Wan Khairil Wan Ahmad. Dimana ketika ini dia berada dalam edah, bererti tidak boleh berkempen.

Seperti juga halnya dengan calon PRK Sungai Besar, terpaksa mengguna pakai yang sedia.

Isunya, habis kenapa UMNO tidak mahu menerima kesalahan. Seolah olah memaksa rakyat agar mempercayai mereka, walhal UMNO sedar rakyat era ini lebih bijaksana dari mereka.? Sebab bergantung pada undi manipulasi di PRU yang akan datang kah.?

Kalau sudah sedar UMNO tidak lagi berkemampuan, akui saja kelemahan diri pada masa yang sama hargai kelebihan orang lain.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s