PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar Bukan Sekadar Kemenangan – Admin

image
Sumber

Dengar khabar PKR (Amanah) dan PAS saling berebut tempat. Seolah olah berkeyakinan akan menewaskan BN dengan majoriti yang besar atau perebutan ini hanyalah taktik dimana PAS akan memberikan kemenangan pada UMNO.? Ini politik PAS agak susah untuk dibaca.

Pada admin dua PRK ini adalah soal kualiti orang Perak dan Selangor sekaligus mewakili pemikiran masyarakat politik di Semenanjung. Bukan lagi soal kemenangan semata-mata apa lagi penggal ini tinggal berbaki dua tahun. Maka itu kalau boleh PKR  dan PAS harus mencari jalan tengah bagi menggelakkan perebutan tiga penjuru.

Maksud admin PRK Kuala Kangsar dan Sungai Besar adalah soal kualiti orang Perak dan Selangor. Sekaligus secara keseluruhannya menggambarkan kualiti rakyat Malaysia. Sejauh mana rakyat ini berani menegakkan kebenaran dan menundukkan kebatilan melalui sistem demokrasi.

Barang diingat, masyarakat dunia sedang bercakap soal 1MDB, dimana ia didakwa antara aktiviti penyelewengan terbesar abad ini. Kalau mereka sangat kisah, tak kan pula rakyat Malaysia sendiri tidak prihatin.? Nanti dikata dasar minda rakyat yang pernah dijajah, selamanya merasa nikmat duniawi membuat diri mereka menjadi tamak. Tapi pandai pula bercakap pasal agama, berlagak ilmuwan dan berketrampilan macam orang yang berilmu. Alahai

Tidak terasa.?

Walaupun pada dasarnya keutuhan UMNO boleh diukur melalui undi menolak walaupun pada ketika berlaku pertandingan tiga penjuru.

#PRKKualaKangsar #PRKSungaiBesar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s