Akhbar Luar Negara Memalukan “Pahlawan Bugis”

image

Ini keratan akhbar luar negara.

Bila kita baca tajuk akhbar ini, cukup membuat diri merasa malu, malu kerna negara bangsa telah dimalukan.(Rasanya selepas ini jangan ada lagi yang berlagak terdidik menghina anak muda yang terlibat dengan kegiatan yang tidak sihat. Maklum anak muda, mudah terpengaruh, bukan orang dewasa yang sengaja memalitkan diri, apa lagi seorang ahli politik tapi terlibat dengan kegiatan yang tidak senonoh, kalau ia pun untuk kelangsungan politik, sedang sedang cukuplah.

Disebut di dada dada akhbar selain diri Perdana Menteri, isteri beliau Datin Rosmah Mansor juga dilibatkan telah menggunakan wang rakyat untuk bermegah megah.

Sebelum ini portal WSJ lantang mendedahkan penyalahgunaan kuasa PM Najib Razak melalui anak syarikat negara,1MDB.

Kerna itulah sepatutnya bukan Dr M yang dikecam habis tidak pun beliau menggugat kestabilan negara tapi media asing atau antarabangsa yang wajib dipertanggungjawabkan. Mereka telah “memalukan” kita. Tapi sayang sehingga kini tidak ada tindakan yang diambil. Babau

Bayangkan ada yang sanggup mencaci menghina Dr M, malah ada yang terniat akan memijak kepala Dr M kalau mereka bersemuka. Memalukan bila tapi bila dengan masyarakat antarabangsa atau negara luar, telor mereka pandai kecut macam berendam seharian di dalam kolam Jacob Zuma.

Adakah kerana berkeyakinan tinggi bahwa UMNO akan mencapai kemenangan pada PRU akan datang membuat sebahagian besar pemimpin pemimpin BN dan kesemua penyokong tolol mereka hilang rasa malu. Walaupun dimalukan dari luar dan dalam negara.?

Ingat, maruah  lebih berharga dari harta dan pangkat. Itupun kalau rasa malu anda belum dibuang oleh Tuhan 😎

Maksud admin selesaikan krisis 1MDB dalam kata yang sebenarnya, penyelesaian yang mampu menarik perhatian semua pihak. Jangan biarkan negara ini diaibkan.

Harap jangan ada yang terasa, kritikan ini memang pedas tapi itulah realitinya. Pahit itu kan ubat yang mujarab.

image

image

Advertisements

One thought on “Akhbar Luar Negara Memalukan “Pahlawan Bugis”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s