Nazri Aziz Pemimpin No Class – Zaid Ibrahim

SHAH ALAM – Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kini disifatkan sebagai seorang ahli politik yang ‘low class’, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata, ini kerana Mahathir mengambil langkah menghalalkan cara asalkan niat untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tercapai.

“Ya, dia menghalalkan cara. Prinsip dia, buat apa sahaja perkara boleh dilakukan asalkan niatnya tercapai.

“Dia kini sudah sampai ke tahap ahli politik yang ‘low class’. Sungguh sedih. Tetapi nak buat macam mana. Dia buat diri dia macam itu,” katanya kepada Sinar Harian.

image

Nazri Aziz hanya pandai mengata kononnya Dr M adalah pemimpin low class. Tanpa melihat pada dirinya yang berattitud kelas paling bawah, harap gaya saja.

Sebagai pemimpin yang memimpin di negara dimana Islam adalah agama rasminya. Sepatutnya sikap dan caranya biarlah menampakkan ciri ciri seorang pemimpin yang Islamik. Jangan hanya segak dengan songkok hitam ketika berada di sidang UMNO, supaya nampak islamik (itupun masih lagi kurang ajar). Tapi pada hakikatnya tidak boleh menerima kritikan demokratik yang diajar oleh agama Islam.

Siapa Dr M dari konteks skandal yang dihadapi oleh Presiden UMNO Malaysia. Persoalan ini yang harus ditanya oleh setiap diri rakyat Malaysia. Dr M keluar dari UMNO kerana tidak berkenan dengan kepimpinan Presiden UMNO Malaysia. Dimana  kepentingan negara diketepikan berbanding keuntungan politik peribadi semata mata. Ertinya yang berkepentingan peribadi ialah Presiden UMNO, Najib Razak bukannya Dr M. Kena faham, wahai Nazri Aziz. Alahai

Benarlah kata Zaid Ibrahim seperti di twitt terbarunya, no class talking about class. Beliau merujuk pada kenyataan  Menteri Pelancongan Malaysia, Nazri Aziz yang memperlekeh keperibadian Dr M, sebagai low class (seperti diatas)

image

Pun begitu sebagai admin yang selalu bercakap pasal demokrasi. Mari kita raikan perbezaan, perbezaan adalah rahmat. Desak pemimpin agar mematuhi sistem demokrasi, tolak andai mereka menafikannya. Admin memegang prinsip, tidak ada istilah bodoh dalam politik semuanya boleh pakai atau pandai. Kecuali mereka yang selesa di perbodoh barulah mereka boleh dipanggil bodoh.

No class talk about class. 😎

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s