Dr M Ambil Tindakan Mahkamah Keatas PM Najib Razak – 2.6

image

Hari ini 23hb Mach, Dr M telah mengambil tindakan mahkamah atau writ saman dan penyataan tuntutan terhad PM Najib Razak berkaitan dakwaan 2.6 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadinya. Walaupun sebelum ini Peguam Negara, Apandi telah memutuskan bahwa skandal dana 2.6 bilion bukannya satu jenayah tapi merupakan pemberian atau derma dari pihak luar oleh itu siasatan ke atas PM Najib Razak berkaitan 2.6 bilion di tutup atau dihentikan.

Minggu lepas, Majlis Peguam Negara menerusi ahlinya telah membuat undian usul agar Peguam Negara, Apandi dipecat dan telah mendapat kelulusan/kemenangan.

Di dalam Mahkamah nanti, terpaksalah PM Najib Razak  membuktikan secara detail dan benar dari mana datangnya dana 2.6 bilion dan apa yang berlaku pada dana berkenaan.

Pastinya perkembangan ini akan turut menarik perhatian portal antarabangsa WSJ. WSJ antara portal yang bertanggungjawab mendedahkan skandal 1MDB aka 2.6 bilion. Ertinya PM Najib Razak akan berhadapan dengan dua tekanan dari pihak Mahkamah dan WSJ.

Kita tunggu dan lihat apa kesannya tindakan ini terhadap Presiden UMNO Malaysia.

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s