Kerja Yang Tidak Bertamadun Jamal Tongkol

image

Perang saraf kini hangat di negeri pembangkang, Selangor. Ia hangat selepas pelancaran deklarasi rakyat yang dianjurkan oleh gabungan pemimpin, dari parti BN dan pembangkang.

Matlamat mereka hanya satu, selamatkan Malaysia dari pentadbiran yang hilang hala tuju. (dan penyokong yang membawa rebah)

Walaubagaimanapun gerakan demokrasi ini telah di ambil kesempatan oleh pihak yang berbeza fahaman politik.

Penyokong tegar pembangkang mahu Anwar Ibrahim dibebaskan dari penjara, tapi dinafikan sekeras kerasnya oleh penyokong tegar UMNO.

Yang mengecewakan admin ialan tindakan keterlaluan penyokong UMNO aka Jamal Tongkol, sanggup membuat kain rentang yang tertulis perkataan yang menjijikkan.

“Anwar Ibrahim memasukkan batang zakar ke lubang dubur lelaki secara paksa” 

Apa kaitannya dengan usaha pembebasan Anwar Ibrahim.?

Kebenarannya, Anwar Ibrahim telah di dapati bersalah oleh Mahkamah dan telah dikenakan hukuman yang setimpal. Bererti tuduhan berkaitan liwat  tidak  boleh ditimbulkan atau di jadikan senjata bagi menafikan sebarang usaha membebaskan Anwar Ibrahim. Sebagai pihak yang berlawanan gunakan saluran undang undang yang sedia ada.

Admin sekeras kerasnya mengutuk perbuatan Jamal Yunus aka Tongkol ni. Seolah olah perbuatan yang berdosa, selamanya berdosa tidak ada keampunan dari pencipta dan ia adalah perbuatan atau tindakan yang tidak bertamadun. Sebaliknya kalau pula totok UMNO ini yang membuat kesalahan dosa dipaksa orang lain untuk memaafkan mereka.

Sengaja admin berfikir, begini jelek sikap penyokong totok UMNO di Semenanjung sebab mereka tahu ada Sabah dan Sarawak yang menyelamatkan mereka.

Masyarakat miskin Sabah dan Sarawak menjadi penyelamat kepada totok totok tolol yang lupa diri yang ada di Semenanjung dan Sabah itu sendiri.

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s