Laporan Polis Terhadap Ramosh Rao – Khairuddin.

image

Ekoran kenyataan keras Ramesh Rao, Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin Malaysia (PMSP), terhadap Dr Mahathir Mohamad @ Dr M.

Ramosh mahu Dr M ditangkap sebab dikatakan mahu menyingkirkan PM Najib Razak menerusi deklarasi rakyat.?

Bukan hanya minta di tangkap tapi ditumbuk hingga gigi Dr M hilang.

Kalau benar sampai bertungkus bertumbuk segala. Ia adalah gesaan yang tidak bertanggungjawab, tidak matang mampu menggugat ketenteraman awam terutamanya di kalangan penyokong masing masing.

Sebaliknya laporan polis harus dibuat terhadap Ramosh Rao supaya kenyataan tegas seperti ini tidak menjadi budaya rakyat Malaysia. Seperti yang dilakukan oleh Datuk Khairuddin, pemimpin akar umbi yang cukup dikenali.

Dibawah ini juga admin sisipkan kenyataan berbalik sebagai ingatan atau teguran kepada Ramosh Rao dari Datuk Khairuddin.

Amalkan budaya politik matang.

Apa yang cuba dibuktikan oleh penyangak ramesh rao ni?? Beliau ni kononnya nak jadi pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (ngo) berjawatan presiden pertubuhan minda dan sosial prihatin malaysia (pmsp) tetapi berperangai samseng serta haprak!!

Jangan nak main ugut-ugut lah!! Negara kita ada undang-undang dan tolong hormati undang-undang!! Jangan nak letakkan undang-undang di tangan sendiri!! Ramesh rao kena faham ini bukan negara koboi!!

Saya bila tak setuju dengan najib tun razak serta mengesyakki penyelewengan dana di dalam kes skandal syarikat 1mdb; saya buat laporan polis, sprm serta pihak berkuasa di luar negara!! Saya ikut dan hormati lunas undang-undang!!

Ramesh rao tolong jangan nak tunjuk samseng jalanan!! Kalau ada hati nak jadi pemimpin; perkemas lah sikit perangai tu!! Rupa hodoh tak apa tiada masalah tapi kalau perangai hodoh susah lah nak jadi pemimpin!!

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s