Nazri Aziz Menteri Dan Pemimpin Tolol.

Dulu bila Almarhum Nik Aziz mengumpamakan penerima BR1M sebagai haiwan atau ayam. Ramai pemimpin tidak terkecuali Nazri Aziz dan penyokong UMNO yang meroyan habis kononnya Nik Aziz telah menghina rakyat Malaysia. Padahal kata mereka Nik Aziz adalah seorang agamawan.

Di canang kiasan Almarhum Nik Aziz itu sebagai satu kesalahan yang amat besar tidak boleh diberikan kemaafan walau seinci. Alahai

Betul betul tolol. Lain yang dimaksudkan lain yang difahami.

Tapi bila Nazri Aziz, Menteri Pelancongan Malaysia membuat kenyataan yang jelas jelek macam orang yang tidak bertamadun membandingkan Muhyiddin Yassin dengan seekor anjing yang menggigit kaki. Pandai pula pemimpin tolol tu marah marah. Kononnya Shafie Apdal tidak cerdik sebab menyalah ertikan perumpamaannya.

image

Setahu admin lah kan, tidak ada kenyataan media Shafie Apdal yang menyebut bahawa Nazri Aziz telah memanggil Muhyiddin Yassin sebagai anjing.

Tidak percaya, baca balik kenyataan Media Shafie Apdal, seperti dibawah :- (Shafie Apdal kata seolah olah, seolah olah adalah bahasa kiasan atau bercanda tapi sebaliknya tidak difahami oleh Nazri Aziz sungguh dia tu bijak menipu di sini sana.

“Saya kesal dengan sindrom penafian yang wujud dimana ada sesetengah pihak berpendapat bahawa jika seseorang ahli parti menegur dan mengkritik pemimpin akan dianggap tidak setia kepada parti, malah ada juga individu yang terus melabel mereka ini sebagai pengkhianat kepada parti dan ada juga yang mengatakan mereka ini seolah-olah sebagai anjing yang menggigit kaki “

Sebaliknya Menteri Pelancongan Malaysia, Nazri Aziz tu lah yang sebenarnya bodoh dan tolol bahasa sendiri pun tidak di fahami atau Nazri tu bukannya bangsa Melayu tapi abang kepada Michael Chia.?

Untuk makluman ketololan Menteri Pelancongan Malaysia ni tidak hanya di sini tapi banyak, pernah menghina Institusi Sultan Johor seperti petikan bawah.

Saya rasa beliau (Tunku Ismail) harus menjauhkan diri daripada politik. Jika tidak, beliau juga akan dapat benda yang sama. Kita akan whack (belasah) dia. Raja-raja dan keluarga diraja ini berada di atas undang-undang. Kalau dia (Tunku Ismail) mahu jadi ahli politik, dia perlu beritahu. Kemudian kita boleh menjawab balik.

Menunjukkan Nazri Aziz sememangnya pemimpin yang kurang ajar, samseng tahi kucing. Tidak pernah tercatat di dalam sejarah, kalau pemimpin itu panas baran dia mampu menyenangkan pengikutnya. Di buat macam hamba abdi adalah.

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s