Musli Ole Tidak Bertanggungjawab, RISDA

Berkenaan dakwaan Blogger Musli Ole berhubung pembelian tanah NCR di negeri Sabah.

image

Kononnya sebelum ini Risda Sabah telah mendapat arahan dari mantan Menteri KKLW untuk membeli tanah yang berstatus NCR, bernilai RM15 juta tapi tidak berjaya dan peruntukan RM 15 juta hilang tidak dapat dikesan. Oleh itu laporan Polis dan SPRM akan dibuat pada bulan Mach yang akan datang.

Baik, sebenarnya apa yang didakwa oleh Musli Ole hanyalah cerita kedai kopi yang belum disahkan kesahihannya. Tapi membuat dakwaan awal seolah olah urusniaga pembelian tanah berkenaan tidak melalui prosedur pembelian yang sah. Lebih kepada fitnah, Musli Ole adalah penulis yang tidak bertanggungjawab walaupun sering mendabik dada sebagai Blogger yang berpengalaman.

Andai selepas ini SPRM mendapati, Datuk Seri Shafie Apdal, tidak bersalah. Ada baiknya Musli Ole dipertimbangkan untuk diheret ke muka pengadilan.

Sepatutnya terlebih dahulu Musli Ole membuat panggilan pada Datuk Seri Shafie Apdal bagi mendapatkan kesahihan cerita. Bukan dia tidak kenal siapa Datuk Seri Shafie Apdal dulu sibuk melobi projek dan mendapatkan peruntukan. Hemmm.

Hello Musli, jangan dulu menjilat. Kalau ia pun jaga juga politik Datuk Ismail Sabri. Belum lagi beliau menjawat jawatan Naib Presiden UMNO Malaysia yang melayakkannya terus memegang jawatan Menteri KKLW.

Malah kalau mengikut akta OSA, Musli Ole dan Zahidi Zainol Abidin, Pengerusi Risda yang baharu, juga Ketua Bahagian Padang Besar boleh didakwa. Sebab membocorkan rahsia kerajaan. AG Apandi, jangan tutup mata.?

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s