Azalina Yakin Penyelewengan Hanya Berlaku Di Negeri² BN.

image

Admin tidak faham, perbandingan apa yang cuba diketengahkan oleh Azalina ni.

“Di Amerika sekali pun, jika terlalu banyak maklumat yang dibocorkan, (pihak yang membocorkan) pun kena tangkap, kenapa di Malaysia semua boleh,” katanya. (petikan dari portal Berita Harian)

Kenyataan Azalina diatas bagi menyokong langkah berkira kira AG Apandi untuk menggubal undang undang (OSA) bagi membenarkan pihak Mahkamah menjatuhkan hukuman penjara seumur hidup dan 10 sebatan keatas pemberi maklumat dan wartawan yang melaporkannya.

Azalina kenalah jelaskan, kebocoran yang bagaimana. Kalau maklumat itu berhubung teknologi atau risikan, iya itu memang benar. Amerika amat tegas. Seperti juga di Malaysia.

Tapi kebanyakannya yang berlaku di Malaysia hingga mendesak OSA digubal sebab terlalu banyak penyelewengan atau penyalahgunaan kuasa yang berjaya di dedahkan hasil kerjasama orang ramai. Itu yang cuba di tutup.

Sepatutnya sebagai pemimpin yang beragama Islam, dia naik bangga sebab rakyat di negara ini amat mendokong kebenaran. Bukan malah menyembunyikan kebenaran, macam di negara negara latin, kebenaran terpaksa di diamkan takut dibunuh oleh kumpulan penjenayah.

Seolah olah kan, MP Pengerang, Azalina Othman cukup yakin penyelewengan hanya ada di negeri negeri yang diperintah oleh BN. Di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan tidak berlaku. 😉

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s