AG Apandi Tetap Bertegas 2.6 Bilion Adalah Derma.

AG Apandi mempertahankan sumber 2.6 bilion adalah derma dari anak Raja Abdullah yang tidak mengharapkan balasan. Sekaligus mempertahankan ketetapannya supaya siasatan terhadap dana 2.6 dihentikan serta merta. Tiada isu, derma bukannya jenayah walaupun melibatkan akaun peribadi. Apa lagi baki 2.6 bilion telah dipulangkan pada penderma.

image

Membawa erti pada mereka yang mengakui keputusan AG Apandi bahwa kenyataan rasmi pemerintah Arab Saudi, Menteri Luar, Adel al-Jubeir adalah dusta semata-mata. Mereka negara Islam tapi kaki kencing.

Menteri, Adel al-Jubeir menegaskan dana 2.6 bilion bukannya derma peribadi. Seperti yang di propagandakan oleh segelintir pemimpin rasmi UMNO dan jentera 1MDB,  kononnya derma dihulurkan untuk menumpaskan PAS yang bersekongkol dengan Ikwanul Muslimin. Apa lagi pada ketika negara berada di ambang pilihanraya yang ke 13. Tapi berupa pelaburan asing yang bersifat jangka panjang.

Isunya siapa yang lebih layak mendapat kepercayaan AG Apandi kah atau wakil rasmi pemerintah Arab Saudi.?

Ini AG ah bukan lagi “kencing” berdiri tapi berlari.

Sepatutnya kan AG Apandi mendedahkan transaksi 2.6 bilion kalau benar dana berkenaan adalah derma. Mesti ada dokumen yang berkaitan, sebagai bukti sahih.

Dengan demikian serba sikit mampu menarik balik kepercayaan rakyat terhadap UMNO selepas 2.6 bilion.

Admin ada sebutkan sebelum ini, didalam mencari kebenaran perihal skandal 1MDB. Hanya empat atau lima individu/pihak yang boleh dipercayai, yakni Muhyiddin, Shafie, Gani Patail, Zety Aziz dan yang terakhir penderma atau Pemerintah Arab Saudi.

Lagi manis, andai Menteri Luar Arab Saudi terus bersuara meminta supaya transaksi 2.6 bilion ditunjukkan pada mereka. Seperti yang gesaan  Datuk Khairuddin terhadap AG Apandi.

Kihampau Tohoh

Advertisements

One thought on “AG Apandi Tetap Bertegas 2.6 Bilion Adalah Derma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s