Totally Ahli UMNO Kehilangan Maruah Gara² 1MDB

Betul betul ahli UMNO kehilangan maruah gara gara mempertahankan skandal 2.6 bilion.

image

Mahu ahli UMNO dipanggil pandai sebab mendokong pemerintah yang bijaksana tapi mereka tidak percaya pada penjelasan Menteri Luar Arab Saudi, Adel al-Jubeir. Arab Saudi menafikan bahawa dana 2.6 bilion bukannya derma tapi berupa pelaburan terus pada Perdana Menteri Malaysia. Dan majoriti rakyat Malaysia mempercayai kenyataan langsung dari Menteri Arab Saudi. Melainkan majoriti Ahli UMNO, kekal “tidak” dengan kepercayaan mereka.? 😉

Dakwaan Menteri Luar Arab Saudi bertentangan dengan keputusan AG Apandi selepas menilai laporan SPRM keatas 1MDB, AG Apandi memutuskan dana 2.6 bilion adalah derma dari keluarga di Raja Arab Saudi yang tidak mengharapkan balasan.

Siapa lagi yang boleh di percaya selain empunya dana.? Gila tu kalau ada lagi pihak yang lebih layak atau tahu punca datangnya dana 2.6 bilion.

Admin percaya sebagai negara yang amat rapat dengan Malaysia. Bayangkan selain pemimpin utama dunia, hanya pemimpin dari Malaysia yang dibenarkan memasuki Kaabah. Tapi terpaksa pemerintah Arab Saudi berkata apa adanya, sebab mereka sedar masyarakat Arab Saudi cukup bijaksana di dalam menilai isu. Nanti tidak pasal pasal kerabat diraja pula yang hilang kepercayaan dari rakyatnya.

Nak sangat admin tahu, apa kenyataan balas dari pentadbir 1MDB dan ahli UMNO yang perasan tahu perjalanan 2.6 bilion.???

Hanya ada satu jalan, kalau mahu mengekalkan kepercayaan rakyat terhadap UMNO.

Kihampau Tohoh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s